1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ragout

Ragout

Door: blauwehuis

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-12-2008

Ingrediënten 6 personen


50 gr. boter
20 gr. croma
50 gr. bloem
500 gr. kastanje champignons (in vieren gesneden)
1 dubbele kipfilet
1 ltr. kippenbouillon (van 1,5 tablet).
zout, peper


Ragout
Ragout

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet 1ltr water met 1,5 bouillontablet in de magnetron en verwarm tot bijna kookpunt.

Snij de kip in kleine blokjes en de champignons in vieren.

Bereidingswijze

Verhit de croma in een Koekenpan en bak de kipfilet bruin, voeg de champignons toe en dit 10 minuten doorbakken tot alles lekker bruin is.

Verhit (zachtjes) in een kookpan de boter en wacht tot deze smelt, voeg in een keer de bloem toe en laat deze 5 min. garen. Dan langzaam de bouillon toevoegen en met een garde blijven roeren.

Champignons met kip toevoegen aan de bouillon en doorroeren. Voeg zout en peper toe naar smaak.


Serveertip

Ragout is erg lekker met witte rijst, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden in pasteibakjes.

Bron

Zelf gecreeërd



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blauwehuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top