Hachée met bockbier
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 17-12-2008
Ingrediënten 4 personen
500 gr hachéevlees75 gr boter
4 uien
1 eetl bloem
2 kruidnagels
1 eetl azijn
1 laurierblad
1 plakje ontbijtkoek
1 eetl bruine suiker
peper en zout
1½ fles Budels Bockbier
Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukjes en bestrooi het met peper en zout. Laat in een braadpan de boter heet wordenen braad op een hoog vuur het vlees aan alle kanten bruin. Neem het uit de pan en houd het warm. Fruit de gesnipperde uien in de pan. Roer er op het einde de bloem door en laat dit licht kleuren. Giet er al roerende beetje voor beetje het bockbier bij. Doe het vlees terug in de pan met de overige ingrediënten.
Laat alles ± 1½ uur zachtjes stoven. Eventueel kan de saus met maïzena of aardappelmeel nog worden gebonden.
Bron
Onbekend
Serveertip
Serveer met aardappelpuree, rode kool en drink er een glas van hetzelfde bockbier bij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties