1. Home
  2. Recepten
  3. Geconfijte sinaasappelschil

Geconfijte sinaasappelschil

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-12-2008

Ingrediënten


Sinaasappels met dikke schil ( navels), water, lichte basterdsuiker, quatre epices van Ducrot ( kaneel/kruidnagel/kardamom/nootmuskaat). De kruiden zijn optioneel.


Verder heb je nodig


Pan, scherp mes


Schilletjes worden gebruikt in Kerststollen of oliebollen. Kun je tegen bitter, dan smaakt het ook erg goed op een cracker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de schil van de sinaasappel er per kwart af, verwijder de witte laag ( die is bitter). Snij de schil in repen en de repen in stukjes.

Bereidingswijze

Zet de schillen op met water zodat ze net onder staan. Laat ze 3 minuten koken op vol vermogen. Giet af door een zeef en koel af onder koud water. Herhaal dit nog 2 maal. De schillen zijn dan zacht en zullen de suiker goed opnemen.
Het water van de 2 laatste malen afgieten bewaar ik om de suiker mee aan te lengen. Er zitten veel smaakstoffen in, maar het wordt er wel bitterder van. Wil je niet zo bitter, neem dan vers water.
Na 3x spoelen zet je de schilletjes nogmaals op,. Kijk hoeveel water je gebruikt om ze onder water te zetten. Per 100 cc water gebruik je 100 gram basterdsuiker. Water, suiker , kruiden en schilletjes koken tot de boel stroperig is. 10 min./ hoog vermogen.Roer zo nu en dan om.

Serveertip

Maak van de overgebleven sinaasappelen marmelade en gebruik de schilletjes om de jam pittiger te maken.

Bron

Koken met de magnetron



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamfan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jamfan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top