Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

    Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

    Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

  • Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

    Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

    Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 150 gram mooie verse tonijn
- 1 rijpe avocado (geprakt)
- 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes
- 1 el creme fraiche
- citroensap
- zout en peper
- sojasus

Voor de dressing:
- 30 gram wit sesamzaad
- 2 el limoensap
- 1/2 teentje geperste knoflook
- 1/2 spaanse peper zonder zaadjes
- 1 el sesamolie
- 70 ml zonnebloemolie
- 1 el honing
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 261,75 kcal
Koolhydraten 4,71 g
Eiwitten 7,75 g
Vetten 22,94 g
Benodigdheden
- folie
- pan

Voorbereiding

De dressing:
Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze


Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.

Bron

Librije`s Atelier

Serveertip

Serveer de bonbon op een amuselepel of een kleinbordje.

Je kunt het eventueel ook in grotere versie maken met wat salade om de bonbon heen voor een heerlijk voorgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

metata avatar
metata

Doorsturen

Home Recepten