Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2008

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 150 gram mooie verse tonijn
- 1 rijpe avocado (geprakt)
- 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes
- 1 el creme fraiche
- citroensap
- zout en peper
- sojasus

Voor de dressing:
- 30 gram wit sesamzaad
- 2 el limoensap
- 1/2 teentje geperste knoflook
- 1/2 spaanse peper zonder zaadjes
- 1 el sesamolie
- 70 ml zonnebloemolie
- 1 el honing
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- folie
- pan

Voorbereiding

De dressing:
Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze


Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.

Bron

Librije`s Atelier

Serveertip

Serveer de bonbon op een amuselepel of een kleinbordje.

Je kunt het eventueel ook in grotere versie maken met wat salade om de bonbon heen voor een heerlijk voorgerecht.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sjoukje63 avatar
Sjoukje63 12-01-2015

Ziet er geweldig uit. Vast ook heel erg lekker groet, Sjoukje

Eetvis avatar
Eetvis 25-08-2014

De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

gerrybr avatar
gerrybr 15-02-2013

lijkt me lekker, ga ik proberen

fleurjosephine avatar
fleurjosephine 24-12-2012

Net gemaakt, maar met zalm. Morgen serveren als amuse bij het kerstdiner! Inhoud in ieder geval heerlijk, heb heel wat over en maak er gevulde eitjes mee :)

jokevd1 avatar
jokevd1 19-05-2012

Leuk om te zien en vast ook erg smakelijk.

pwiggers avatar
pwiggers 18-05-2012

Leuke en lekkere ingrediënten. Dit recept zet ik graag in mijn kookboek om later eens te maken. Bedankt Meta! Groetjes, Petra

dancingdutch avatar
dancingdutch 31-01-2012

heerlijk fris!!

tafeltje avatar
tafeltje 05-01-2011

Een erg lekker recept. Ik kreeg het niet zo mooi voor elkaar met het pletten van de tonijn en toen heb ik gewoon stapeltjes gemaakt: laagje tonijn, laatje avocadomengsel, laagje tonijn en daar overheen de dressing geschonken en de sesamzaadjes gestrooid. Ohja, en wat zeewier dat ik van de visboer had meegekregen ter garnering op het stapeltje gelegd. Smaakte net zo goed, was wat makkelijker te maken.

adeline43 avatar
adeline43 01-11-2010

volgens mij heb ik hier een culinair hapje gevonden, neem hem graag mee,bedankt.Groetjes, Adeline

dave55 avatar
dave55 23-12-2009

Heerlijk recept. Iedereen doen, echt een mondorgasme

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten