
- 150 gram mooie verse tonijn
- 1 rijpe avocado (geprakt)
- 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes
- 1 el creme fraiche
- citroensap
- zout en peper
- sojasus
Voor de dressing:
- 30 gram wit sesamzaad
- 2 el limoensap
- 1/2 teentje geperste knoflook
- 1/2 spaanse peper zonder zaadjes
- 1 el sesamolie
- 70 ml zonnebloemolie
- 1 el honing
- folie
- pan
Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.
De dressing:
Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.
Serveer de bonbon op een amuselepel of een kleinbordje.
Je kunt het eventueel ook in grotere versie maken met wat salade om de bonbon heen voor een heerlijk voorgerecht.
Librije`s Atelier
Sjoukje63 12-01-2015
Ziet er geweldig uit. Vast ook heel erg lekker groet, Sjoukje
Eetvis 25-08-2014
De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.
gerrybr 15-02-2013
lijkt me lekker, ga ik proberen
fleurjosephine 24-12-2012
Net gemaakt, maar met zalm. Morgen serveren als amuse bij het kerstdiner! Inhoud in ieder geval heerlijk, heb heel wat over en maak er gevulde eitjes mee
jokevd1 19-05-2012
Leuk om te zien en vast ook erg smakelijk.