Witte-wijnperen in filodeeg
- Frans, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-12-2008
Nagerecht of als warmgebak voor 4 personen
Bereidingswijze
Schil de peren,
snij vanaf het kroontje het klokhuis wigvormig weg.
Zet ze in een klein (steel)pannetje, leg het vanillestokje erbij, strooi de suiker erover en schenk er zoveel wijn op, dat de peertjes net onder staan.
Breng het snel tot tegen de kook aan en pocheer de peren ± 20 min. Laat ze in de zoete wijn afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng het spijs met rozijnen en walnoten. Knip elk fillovel in vieren, bestrijk elk vel met wat boter en leg steeds 4 velletjes op elkaar.
Vul de peren aan de uitgesneden kant met het spijs.
Verdeel de rest van het spijsmengsel over de filodeegvelletjes, zet er een peer op, neem de deegvelletjes naar boven toe samen en draai of bindt ze dicht.
Bak ze in ± 25-30 min. middenin de oven goudbruin.
Neem de peertjes uit de oven, zet elke peer op een diep bord en lepel de stoofwijn erover.
Bereiding: 40 min.
Bakken: ± 25-30 min.
Kcal p.st.: ± 485
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties