1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kerstjam

Kerstjam

  • Nederlands, Ontbijt
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2008

Ingrediënten


100 ml rode port
350 gram verse cranberry"s
1 eetl geraspte sinaasappelschil
300 gr geleisuiker


Verder heb je nodig


2 glazen potten met schroefdeksel
etiketten


Basis voor de feestdagen, als start bij het ontbijt, of bij de paté

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

1 Port in wijde roestvrijstalen pan schenken.Cranberry`s, sinaasappelschil en geleisuiker toevoegen en het geheel al roerend aan de kkook brengentot alles goed borrelt.
Onder af en toe roeren cranberry`sin 6-8 min tot een dikvloeibare jam koken
2 Een theedoek dubbelvouwen en op het werkbladleggen,de jampotten op de theedoek zetten,en de hete jam voorzichtig in de potten schenken.
De randen schoonvegen en de potten afsluiten met de schroefdeksels.
Jampotten omdraaien, zodat ze met het deksel op de theedoek staan,en zo 10 min. laten staan.
3 De jampotten weer omkeren en de jam verder af laten koelen
Etiketten op de potten plakken.
Mocht er eenpot over zijn dan kan deze buiten de koelkast 2 maanden bewaard worden.
Eenmaal geopend, dan de pot in koelkast bewaren, kan nog twee maanden

Serveertip

Stoofpeertjes gevuld met cranberryjam

Bron

De smaak van december



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top