Gevuld brood
- Mediterraan, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
- Geplaatst op 17-12-2008
Recept voor 2 broden. Heerlijk als tussendoortje of een hartig hapje
Ingrediënten 8 personen
Voor het brood deeg550 gram witte bloem
12 gram droge gist
Beetje vloeibare boter
Klein schepje suiker
Beetje zout
Voor de vulling:
250-300 gram ham
8 hard gekookte eieren, gepeld en doormidden snijden
Zakje zongedroogde tomaatjes
Pot of zakje olijven
400-500 gram verschillende kaassoorten
Jong – oud – parmezaan – morzarella of wat je zelf lekker vindt.
Blokje van 125 gram feta
Verse basilicum
Beetje olijfolie
Zwarte peper en eventueel wat zout
Voorbereiding
Het deeg maken en laten rijzen.
Je kunt dit ook prima in een broodbakmachine maken. Neem dan je eigen recept voor 1 witbrood. Laat dit niet de volledige tijd rijzen.
Bereidingswijze
Deel het deeg in twee gelijke stukken.
Rol ze allebei uit tot je de lengte van je bakplaat hebt, het ongeveer 25 cm breed is en ongeveer ½-1 cm. dik
Doe beide stukken apart op een stukje bakpapier want dan is het oprollen straks wat makkelijker.
Vul ze vervolgens met de vulling.
Eerst een paar plakjes ham, dan 8 halve eieren, de olijven en tomaatjes, vervolgens de feta en de verschillende kaassoorten, een handje verse basilicum, peper en een klein beetje olie.
Tot slot dek je alles af met de rest van de ham.
De zijkanten van het deeg even met een kwastje met wat water vochtig maken en dan de ene flap over de andere drukken. Ook de zijkanten dichtdrukken.
Beide broden op de bakplaat en nog even een kwartiertje laten narijzen.
Dan 30 minuten in de oven op 180 graden..
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties