1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Honingcrackers ( kerstkoekjes )

Honingcrackers ( kerstkoekjes )

Door: pwiggers

  • Duits, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2008

Ingrediënten 30 personen


1 klein ei - 2 eetlepels suiker - 2 eetlepels vloeibare honing - 200 gram gemengde zaden, bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, pijnboompitten.


Verder heb je nodig


Bakpapier

Honingcrackers ( kerstkoekjes )
Honingcrackers ( kerstkoekjes )

Lekkere knapperige koekjes met diverse zaden en honing. Dus ook nog gezond. En...snel gebakken.
In december 2014 weer gebakken maar recept aangepast.
Kijk ook eens bij Notenkrakers-lekker-en-gezond-kerstkoekjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bakplaat bekleden met bakpapier.
Ei, suiker en honing door elkaar mengen. Hierdoor de zaden mengen.
Zadenmengsel met 2 theelepels als kleine bergjes op de bakplaat zetten

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Koekjes in het midden van de oven in plm. 15 minuten goudbruin bakken.
Koekjes goed laten afkoelen voordat ze in de trommel gaan.

Serveertip

Samen met andere kerstkoekjes tijdens de Kerst serveren.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top