Oberpfälzer haverkoekjes - havermoutkoekjes ( kerstkoekjes)

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2008

Een paar weken voor de Kerst worden in Duitsland en ook in andere landen veel koekjes gebakken. (Plätchen) Die horen echt bij Kerst.
Natuurlijk kun je ze ook kopen, maar zelf maken is veel veel lekkerder.
Deze koekjes zijn heerlijk knapperig en gemakkelijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
80 gram boter
120 gram havermout
4 eetlepels suiker
1 ei
zout
50 gram bloem
1 afgestreken theelepel bakpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer of keukenmachine - bakpapier

Bereidingswijze

Boter, havermout en 1 eetlepel suiker in een anti-aanbakpan al roerend roosteren.
Uit de pan halen en af laten koelen.
Rest van de suiker, ei en een mespunt zout met de mixer of keukenmachine dik schuimig kloppen. Bloem en bakpoeder mengen met het havermoutmengsel en door de eimassa roeren.Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Met twee theelepels bergjes op het bakpapier zetten.
In het midden van de oven in plm. 10 minuten goudbruin bakken.
Koekjes goed laten afkoelen voordat je ze in een trommel doet.

Bron

Essen und trinken 11/08

Serveertip

Tussen vetvrij papier in een trommel bewaren. De koekjes blijven zeker 4 weken vers.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

molenmeisje avatar
molenmeisje 08-05-2014

Net heb ik je koekjes gemaakt een ze zijn heerlijk. Dit recept bevat niet zoveel boter en suiker dus daarom viel mijn keuze erop. De koekjes zijn heerlijk bros. Ik heb er nog een snuif kaneel aan toegevoegd.Bedankt en natuurlijk neem ik je recept mee. Groet Hanneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten