1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tijgerbrood

Tijgerbrood

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-04-1999

Ingrediënten


500 gr bloem 10 gr zout 15 gr gist 3 dl water 20 gr boter. RIJSTEPAPJE 100 gr rijstebloem (niet voorgekookt) 1,25 dl water een theelepel suiker 5 gr gedroogde gist


Verder heb je nodig


Keukenmachine gard en spadel


Een normaal witbrood afgewerkt met een rijstepapje voor scheurende werking

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zowel het brooddeeg als het rijstepapje secuur op kamertemp afwegen

Bereidingswijze

Allereerst het brooddeeg maken bloem-gist en water tot een deeg maken te stijf dan iets water toevoegen vervolges boter toevoegen en als laatst het zout dit tot een homogeen deeg kneden en onder een theedoek laten rijzen oprollen tot een groot puntbrood vervolgens het rijstepapje maken : doe alle ingredienten in een pannetje en meng ze stevig door elkaar tot er een stevig papje ontstaat niet te dun zet het vervolgens een half uurtje op een warme plaats om te rijzen maak van het deeg een plak en rol dit tot een brood bovenzijde beginnen aan de zijkanten ontstaat een mooie krul dit brood op de plaat of in blik een half uur laten rijzen daarna het rijstepapje aanbrengen op de bovenzijde van het brood endit zo goed mogelijk verdelen over het brood Pas op voor inzakken het brood nog een 10 min laten rijzen en afbakken in een voorverwarmde oven bij 225 gr C Wanneer het brood gaar is heeft het een mooi tijgervelletje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolus


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top