toffee ijs

  • Nagerecht
  • > 120 min.

toffee ijs

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 blik gecondenseerde melk (te vinden in supermarkt bij de koffiemelk)
2 bekers slagroom (400 ml)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

voor de toffeesaus: kook het blik gecondenseerde melk 3 uur zorg dat het volledig onder water is en blijft. laat t in het water afkoelen. de gecondenseerde melk blijft na koken houdbaar in de koelkast tot de aangegeven datum op het blik.

Bereidingswijze

schep de toffeesaus uit het blik en roer het door tot t glad is. klop de slagroom lobbig en meng de ingredienten door elkaar. doe het in een afgesloten bak en vries in. roer het de eerste uren regelmatig door en na +- 12 uur is het ijs klaar om op te eten. smullen maar

Serveertip

-lekker met gekarameliseerde peer en slagroom
-serveer met kleine gesneden stukjes toffee

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

eliseboonman avatar
eliseboonman

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten