Ovenschoteltje met artisjok en tomaat

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2008

Lekker vegetarisch voorgerechtje uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram champignons in plakjes
1 ui gesnipperd
1 el olijfolie
4 gemarineerde artisjokharten (potje)
8 gedroogde tomaatjes (potje)
8 kerstomaatjes, gehalveerd
100 gram geraspte kaas (belegen)
75 gram rucola
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 kleine ovenschaaltjes

Voorbereiding

Vet vier kleine ovenschaaltjes in met wat boter of olie. Verhit de oven voor op 225C.
Laat artisjokharten en gedroogde tomaten uitlekken en dep ze droog. Snij artisjokharten in vieren en de gedroogde tomaten in reepjes.
Snij vier champignons in kleine stukjes en de rest in plakjes.

Bereidingswijze

Verhit olie in een anti aanbak pan en bak de champignonplakjes eventjes aan. Verdeel de champignonplakjes over de bodem van de ovenschaaltjes.
Bak dan de ui glazig en bak de stukjes champignon even mee.
Verdeel artisjokharten, kerstomaatjes en gedroogde tomaatreepjes over de ovenschaaltjes en strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaaltjes 10 minuten in de hete oven.

Bron

Eigen recept

Serveertip

Zet het schaaltje op een bordje, strooi er wat rucola omheen en doe er wat van je favoriete dressing over.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 08-03-2012

Een mooi vegetarisch voorgerecht. Daar ik een paar mensen in mijn omgeving ken die vegetarier zijn en wij ook wel graag eens zonder vlees eten neem ik dit recept mee. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten