Paddestoelenpastei

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-12-2008
  • Paddestoelenpastei

    Paddestoelenpastei

    Paddestoelenpastei

Zachte champignons met spekreepjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. bloem,
zout,
150 gr. koude boter of margarine,
100 gr. geraspte oude kaas,
3 eierdooiers,
2 bakjes paddestoelenmelange,
1 bakje shii-takes,
3 geroosterde rode paprika`s,
2 takjes tijm,
3 bosuitjes,
1 pakje carbonarareepjes,
peper,
1 eetlpel boter,
1 eetlepel bloem,
2 springvormen.
keukenpapier.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom, keukenpapier, koekenpan, bakvormen, deegroller, oven.

Voorbereiding

Boven kom bloem en zout zeven. Boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. Kaas, 2 eierdooiers en 3 eetlepels koud water toevoegen en met koude handen snel tot samenhangende deegbal kneden. Deeg afgedekt ca. 20 minuten in koelkast laten rusten.

Bereidingswijze

Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Paprika`s in stukjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen en door paddestoelen mengen. Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukken snijden. In koekenpan carbonarareepjes op laag vuur langzaam uitbakken, bosui toevoegen en ca. 1 minuut meefruiten. Paddestoelen toevoegen en alles op hoog vuur ca. 5 minuten bakken. Paprika`s erdoor scheppen en op smaak brengen met peper. Vormen invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. 2/3 deel van deeg uitrollen tot ronde lap ca. 5 cm. groter dan vorm. 1 Vorm met deeglap bekleden en opstaande rand goed tegen vorm drukken. Paddestoelenmengsel laten uitlekken en in vorm scheppen. Rest van deeg op klein bolletje na uitrollen tot ronde lap even groot als vorm en op bodem van andere vorm leggen. Bolletje deeg op midden van deeglap plakken. Eierdooier loskloppen en deeglap hiermee bestrijken. Oven voorverwarmen op 200 gr. C. of gasovenstand 4. Paddestoelenpastei in midden van oven ca. 15 minuten bakken.

Bron

AH

Serveertip

Vorm met deeglap erbij in oven schuiven en pastei en deksel in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Deksel op pastei leggen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten