Griekse aardappeltjes

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg Nieuwe aardappelen
6 eL Olijfolie
60 g Zonnebloempitten
Een handvol verse munt
Peper van de molen
Zout
.
Voor tzaziki:
250 g Volle yoghurt
1/2 Komkommer
1 Teentje knoflook
1 kL Witte wijnazijn
Witte peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Spoel de aardappelen en schil ze, verdeel ze over een bakblik, bestrooi ze met zout en besprenkel ze met de olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C, schuif het bakblik in de oven en laat de aardappeltjes 30 à 40 minuten (naar gelang de grote van het bakblik) goudbruin bakken. Keer ze na 20 minuten om en strooi er 5 minuten voor het einde de zonnebloempitten over.

* Maak ondertussen de tzaziki, snij daarvoor de komkommer in flinter-dunne plakjes, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Klop de yoghurt luchtig los en meng er de komkommer, uitgeperst teentje look, witte wijnazijn en de munt door. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de gebakken aardappeltjes met wat munt en ga er met de pepermolen over, geef er de tzaziki apart bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruddi1 avatar
ruddi1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten