1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen

Stoofperen

Door: meatteam

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2008

Ingrediënten 4 personen


1 1/4 kg stoofperen, ca. 3 dl water, ca. 50 gr suiker, stukje pijpkaneel of citroenschil, evt. 1/2 dl bessensap, aardappelmeel (ik gebruik liever allesbinder)


Stoofperen
Stoofperen

Vandaag stoofpeertjes gemaakt. Het rook me toch lekker in huis. Ze waren door de bessensap mooi rood geworden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De peren schillen en in hun geheel of in vieren of achten gesneden gaar koken met water, suiker en kaneel of citroenschil in ca. 1 uur. Door langer te koken worden ze mooi rood van kleur. Stoofperen die moelijk roodkoken, kunnen met bessensap worden gekleurd.
Velen zullen de peren smakelijk vinden na een 1/2 uur koken. Dan hebben ze nog de natuurlijke vruchtensmaak en zijn blank en vaster. Kaneel of citroenschil eruit nemen. het vocht binden met aangemengd aardappelmeel of sausbinder.

Bron

Het nieuwe Haagse Kookboek.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top