1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Byzonder lekkere bladerdeegtaart

Byzonder lekkere bladerdeegtaart

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2008

Ingrediënten


+/- 700 - 750 gram aardappels (geschild gewicht); 1 pakje diepvries bladerdeeg; 1 ui, 1 teen knoflook; flinke hand vol champignons; 1 paprika; 1/2 courgette; 4 wortels; 3 eieren; ca. 200 gr. gezouten spekblokjes (Niet gerookt); 2 tomaten; olie, peper en zout, thijm, rozemarijn


Verder heb je nodig


Grote vierkante ovenschaal; koekenpan; deegroller


Byzonder lekkere bladerdeegtaart
Byzonder lekkere bladerdeegtaart

Gezond en oh zo heerlijk, met veel groenten en bovendien nog eens van te voren te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden c. Schuif na 5 min. de schotel in de oven

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in 15 min. bijna gaar. Bak de gezouten spekblokjes op een zacht vuurtje. laat de gesnipperde ui en de knoflook (in een andere braadpan)in wat olie glazig worden. Voeg de dungesneden wortels toe. even later de kleingesneden paprika en de gesneden courgette en de in plakken gesneden champignons. Breng op smaak met wat peper, een theelepel gedroogde thijm en een takje rozemarijn. Voeg geen zout toe want de spekjes en het bladerdeeg bevatten zout genoeg. Haal van het vuur. voeg de spekjes toe. Klop de eieren luchtig met wat peper. Snij de aardappels in schijfjes van 5 mm. Bestrijk een bakvorm met wat boter of margarine. Bekleed de vorm onder en aan de zijkanten met de schijfjes aardappel. Verdeel het groentenmengsel over de bodem. Leg hierop de gesneden tomaten. Overgiet met het geklopte ei. houd wat ei apart voor het bestrijken van de bovenkant. (+/- 1/2 ei). Leg het uitgerolde bladerdeeg over de schotel en bestrijk de bovenzijde met het overgebleven ei. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en laat ca. 20 min. rustig bakken. houd de kleur in de gaten.

Serveertip

Een hele goeie tip van Elsje (Elfje1010)
Leg over de gesneden tomaten nog wat gorgonzola. lijkt me een heerlijke toevoeging.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top