Mokums kaasplankje

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-12-2008

Met blauwgeaderde kazen maak je niet iedereen blij, maar een Mokums Kaasplankje is een hit op iedere borrel.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Old Amsterdam in blokjes
roggebrood in sneetjes
Amsterdamse mosterd
een pot Amsterdamse uitjes
een paar blaadjes bleekselderij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Leg de blokjes kaas op een houten plank.

2.Snijd de sneetjes roggebrood in diagonale plakjes. Doe de mosterd in een klein schaaltje, net als de Amsterdamse uitjes.

3.Leg de sneetjes roggebrood op de plank en zet de schaaltjes met Amsterdamse uitjes en mosterd ernaast.

4.Decoreer met de blaadjes bleekselderij. Om het helemaal af te maken, serveer je er nog wat tafelzuur bij van Van Kesbeke; de enige overgebleven inleggerij van Amsterdamse tafelzuren.

Bron

Old Amsterdam

Serveertip

Voor de mensen onder ons die drinken ( in Mokum houden ze sowieso wel van een borrel ) kan je er een lekker glas port bij schenken om het helemaal af te maken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 13-12-2008

zo zie je maar ,je hoeft niet te koken voor een heerlijk nagerecht,groetjes .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten