1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kikkererwt
  5. Herfstcouscous met pompoen en kikkererwten

Herfstcouscous met pompoen en kikkererwten

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2008

Ingrediënten


500 gram in grove stukken gesneden vlees naar keuze;
1 grote ui;
olijfolie;
3 geperste tenen knoflook;
1 blik tomaten op sap;
1 eetlepel tomatenpuree;
1 koffielepel harissa (rode peperpasta, te koop bij de Marokkaanse winkel of maak het anders zelf; zie daarvoor de link onder dit recept);
1 kommetje vol gekookte kikkererwten (mag ook uit blik);
1 koffielepel "ras el hanout";
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel paprikapoeder;
zout en peper naar smaak;
750 gram pompoen, geschild en in niet al te kleine stukken gesneden;
Voor de decoratie: partjes hardgekookte eieren.

N.B.: kook de couscous zoals je dat gewend bent: stoom de couscous boven een couscouspan of neem snel-klaar couscous uit een pakje waar je alleen kokend water overheen hoeft te gieten.

Je kunt dit gerecht ook eten zonder couscous; dien het dan kokendheet op met daarbij lekker warm Marokkaans brood en salades.





Herfstcouscous met pompoen en kikkererwten
Herfstcouscous met pompoen en kikkererwten

Het is herfst (ook al lijkt het nu al een beetje winter) en niets is dan zo lekker als een pittige couscousschotel met lams- rund- of kalfsvlees (naar keuze) met pompoen en kikkererwten....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit een scheut (olijf-)olie in een pan en fruit daarin de gehakte ui glazig.
Voeg er dan de stukken vlees en de geperste knoflook aan toe.
Roer alles door elkaar en bak het vlees even aan tot het er niet meer rauw uitziet.

Voeg er de specerijen aan toe en peper en zout naar smaak, roer door elkaar, fruit even mee en doe er dan de tomaten en het sap uit blik bij. Plet de tomaten met een houten lepel.
Doe er dan de tomatenpuree en de harissa bij en roer het door de massa.
Bedek het geheel met twee glazen water, breng weer aan de kook, doe het deksel op de pan en laat tenminste 30 minuten zachtjes koken of tot het vlees bijna gaar is.
Voeg wat water toe indien nodig.

Bereidingswijze

Als de saus wat is ingedikt voeg er dan de stukken pompoen en de al gekookte kikkererwten aan toe.
Doe het deksel weer op de pan en laat het geheel zachtjes koken tot de pompoen gaar maar zeker niet te gaar is (het mag geen puree worden).

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Schep de hete couscous op een schaal (de couscous vermengen met een klontje boter) en schep het vlees met de groenten en de saus eroverheen. Versier met de partjes hardgekookte eieren.

Kokendheet opdienen.
Kijk voor het zelf maken van HARISSA HIER(klik)

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top