Chorba met kip en couscous

  • Marokkaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2008

Ik ben deze week in de stemming om steeds weer een andere soep te maken. Misschien komt het door het koude weer maar zo`n lekkere kom dikke maaltijdsoep gaat er dan best in.
Hier heb ik weer zo`n lekker recept.
Het is een "Chorba", d.w.z. een ongebonden soep. Maar doordat er couscous in gaat krijg je toch een lekkere dikke structuur.

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gram kippenbouten;
1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;
1 grote ui, grof gehakt;
2 tenen knoflook, gehakt;
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;
150 gram couscous (middelgrof);
1/2 theelepel paprikapoeder;
1/2 theelepel gemalen komijn;
1/2 theelepel kurkuma;
1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);
1 kaneelstokje;
het sap van 1/2 citroen;
2-3 kippenbouillonblokjes;
2 liter water.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeen.
Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.

Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.

Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.

Bereidingswijze

Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Laatste reacties

`paulina avatar
`paulina 22-11-2014

mmmm neem je recept mee Amber,bedankt hoor.

faat1 avatar
faat1 23-08-2009

Hoi Amber, Ik heb heel veel recepten van je mee genomen..bedankt!! heerlijk werd gelijk hebberig van. Faat x

gatie avatar
gatie 14-03-2009

halo bengek op soep vooral van ander culturen deze recpt neem mee. erg bedankt. grtje gatiedja

393amber1 avatar
393amber1 23-12-2008

Hallo Cedy, Leuk dat je dit recept meenam....ik heb ``m gisteren ook nog zelf gemaakt en het is één van mijn favorieten. groetjes van AMBER

cedy avatar
cedy 23-12-2008

ben gek op soep en neem deze dan ook mee.bedankt en groeten van cedy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten