1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Couscous
  5. Chorba met kip en couscous

Chorba met kip en couscous

  • Marokkaans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2008

Ingrediënten


750 gram kippenbouten;
1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;
1 grote ui, grof gehakt;
2 tenen knoflook, gehakt;
1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;
150 gram couscous (middelgrof);
1/2 theelepel paprikapoeder;
1/2 theelepel gemalen komijn;
1/2 theelepel kurkuma;
1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);
1 kaneelstokje;
het sap van 1/2 citroen;
2-3 kippenbouillonblokjes;
2 liter water.



Chorba met kip en couscous
Chorba met kip en couscous

Ik ben deze week in de stemming om steeds weer een andere soep te maken. Misschien komt het door het koude weer maar zo`n lekkere kom dikke maaltijdsoep gaat er dan best in.
Hier heb ik weer zo`n lekker recept.
Het is een "Chorba", d.w.z. een ongebonden soep. Maar doordat er couscous in gaat krijg je toch een lekkere dikke structuur.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeen.
Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.

Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.

Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.

Bereidingswijze

Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top