chocoladetruffelloly`s

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-12-2008

Dit recept is voor 6 tot 8 stuks lolly`s

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr pure chocolade (gehakt), 50 gr boter in blokjes, 50 gr poedersuiker, 1 eidooier, 2 el slagroom, 2-3 tl rozepeperkorrels, 4 el cacaopoeder,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Satèprikkers, vijzel voor pepers te malen.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie, los de poedersuiker er al roerend in op en klop met een garde de eidooier erdoor. Roer dan de slagroom erdoor. Maal de roze peper in een vijzel en roer dit door chocolademengsel. Zet mengsel in koelkast voor 1 uur om stevig te worden.
Schep een flinke eetleppel van het chocolademensel in de palm van je hand en vorm met 2 handen een bolletje te grootte van een lolly.
Haal het bolletje door de cacaopoeder. Laat de bolletjes daarna nog even opstijven in koeling, Steek er een satèprikker in en je heb een heerlijke truffellolly voor bij de koffie.

Bron

delicious

Serveertip

Heerlijk bij Latte machiato met een scheut kahula of amarula erin

Laatste reacties

innepin avatar
innepin 16-12-2008

Bedankt voor je reactie. Kreeg nog een reacte van een lid, de roze pepers zijn hier in de shop te koop!

kaatjess avatar
kaatjess 14-12-2008

Vaak alleen in delicatessen- of kruidenwinkels, Maar ik denk dat AH ze ook heeft gemengd met andere pepers.

innepin avatar
innepin 13-12-2008

Lijkt me heerlijk maar waar haal je de roze pepers?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten