Pilaf

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een lekker pittig, zoet gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram kipfilet
1 pakje gezeefde tomaten
1 ui
1 bakje champignons
2 a 3 teentjes knoflook
1 blik perziken op siroop
4 eetlepels ketjap
4 theelepeltjes sambal
1 bouillonblokje
koffiekopje water
worcestersaus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snijd de kipfilet in blokjes, de champignon in plakjes, de ui in stukken en de knoflook in hele dunne plakjes. Het sap van de perziken overgieten in een beker en de perzikken in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Bak de kipfilet aan en doe er de champignons, ui en knoflook bij. Doe er dan de ketjap en de sambal bij en laat even bakken. Doe er de gezeefde tomaten, het perzikensap, het kopje water, de worcestersaus, de perziken en het bouillonblokje bij en laat even pruttelen. Als het niet pittig/kruidig genoeg is kan je er nu nog wat extra sambal of ketjap bij doen. Als de saus niet voldoende gebonden is, kun je deze binden met maizena of allesbinder.

Serveertip

lekker met rijst of stokbrood.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

keukenkat avatar
keukenkat

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten