Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hollandse groentesoep

Hollandse groentesoep

Door: chimpie96

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2008

Ingrediënten 6 personen


350 gram gehakt
zout
peper
2 eetlepels olijfolie of 25 gram boter
2 uien, grof gesnipperd
1 kleine bloemkool, in roosjes
250 gram winterwortel, in plakjes of blokjes
250 gram prei, in ringen
2 stengels bleekselderij, in boogjes of stukjes
mespunt cayennepeper
2 eetlepels tijm (vers) of 2 theelepels gedroogde tijm
1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten op sap (circa 400 gram)
2 liter vleesbouillon



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kuid het gehakt met zout en peper en rol er met vochtige handen kleine balletjes van.
Verhit de olie of de boter in een grote soeppan.
Fruit hierin de uien glazig.
Schep de bloemkool, wortel, prei, bleekselderij en cayennepeper erdoor en roerbak 3 minuten.
Voeg de tijm, de tomaten met sap en de bouillon toe en kook zachtjes 20 minuten.
Roer af en toe.
Schep de gehaktballetjes de laatste 10 minuten door de soep.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chimpie96
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top