Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. oma`s tulband

oma`s tulband

Door: fransine

  • Nederlands, Ontbijt
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2008

Ingrediënten


250 gr. boter of margarine
200 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
6 druppels citroenaroma
1 mespuntje zout
500 gr. bloem
1 zakje bakpoeder
ca. 1/8 ltr . melk
150 gr. krenten
150 gr. rozijnen
50 gr. sucade



Dit is een recept uit een heel oud dr.Oetker boekje `Bak met plezier!` 4e druk van mijn schoonmoeder. Het is al ruim 40 jaar mijn favoriete kersttulband!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Men roert de boter of margarine tot room en voegt lepel voor lepel de suiker met de vanillesuiker toe; daarna één voor één de eieren, het aroma en het zout. De met bakpoeder gemengde en gezeefde bloem wordt er bij hoeveelheden van 3 eetlepels tegelijk afwisselend met de benodigde melk doorheen geroerd. Men gebruikt slechts zoveel melk, tot het deeg traag van de lepel valt.
Tenslotte moeten de gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen, alsmede de gesnipperde sucade door de deegmassa geschept worden. Men doet het deeg in een ingevette tulbandvorm.
Het rooster met de tulbandvorm onder in de oven schuiven.
Oven niet voorverwarmen en ca. 70 min. bakken op 150-175 ºC.

Serveertip

Mmmmmmmmmmmmmm!!!!!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top