1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Australische keuken
  5. In de oven gebakken Barramundi met kruidenkorstje en ro

In de oven gebakken Barramundi met kruidenkorstje en ro

  • Australisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2008

Ingrediënten 4 personen


4 moten Barramundi à 150 gram zonder vel en graten (evt. zalm of Victoriabaars)
1 bosje gehakte peterselie
1 bosje gehakte bieslook
1 bosje gehakte basilicum
1 zakje panco (Japanse broodkruimels)
olijfolie
peper en zout
Voor de saus:
½ liter heldere visbouillon
1 dl droge witte wijn
½ liter room
200 gram ongezouten, koude boter (in blokjes)
citroensap
peper en zout
Voor de garnering:
500 gram verse spinazie (goed schoonmaken)
1 teentje knoflook
1 dl room
olijfolie
peper en zout
400 gram geschilde aardappels
400 gram knolselderij
100 gram boter
melk
peper en zout



Geen kangaroe of struisvogel, maar een bijzondere vis* in de hoofdrol. Met wat sfeervolle muziek op de achtergrond een genot voor tong en oor! Barramundi is één van de meest geliefde vissen bij Australische sportvissers. Ze kunnen zelfs zwaarder worden dan 50 kg. De visfilet is wit van kleur, stevig en heeft een milde smaak. De vis leeft in zoete en zoute wateren in Noord-Australië. De kans dat je de Barramundi elders aan de haak slaat, is vrij klein Om toch van dit gerecht te kunnen genieten, zou je een reisje Australië kunnen boeken, of je kunt de vis bij Noordkaper (Tolbert) bestellen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de visbouillon met de witte wijn op een matig vuur en laat deze voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat het geheel weer voor de helft inkoken. Meng de blokjes koude boter met een staafmixer door de saus. Breng het geheel op smaak met zout en peper en een klein scheutje citroensap.

Snijd ondertussen de knolselderij en de aardappels in blokjes. Kook de groente in wat water en een snufje zout gaar. Giet het water af en meng de knolselderij en de aardappels met de boter en een scheutje melk tot een luchtige puree. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °c. Besprenkel een bakplaat royaal met olijfolie en bestrooi deze met zout en peper uit de molen. Wentel de vismoten hierdoor en marineer de bovenzijde van de vis even in de olijfolie.
Meng de gehakte, verse kruiden met de broodkruimels en druk vervolgens de bovenzijde van de vis in dit mengsel om deze te paneren. Leg de vis terug op de bakplaat met de kruidenkorst boven. Plaats de vis midden in de oven en laat deze 8 tot 10 minuten bakken.

Giet wat olijfolie in een wokpannetje en fruit hierin de knoflook en de spinazie. Voeg de room toe en laat het geheel een beetje inkoken. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verwarm de puree en de saus.

Serveertip

Schep de puree midden op de borden en verdeel de spinazie hierover. Leg de vis hierop en giet de saus om het geheel. Garneer het gerecht af met een vers blaadje basilicum.


Eet Smakelijk!

Bron

Www.andrerieu.com



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van noordkaper1


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van noordkaper1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top