Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Koolraap

Koolraap

Door: marjaerich

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2008

Ingrediënten 4 personen


1 koolraap
zout
2 dl melk
50 dl water
nootmuskaat
theel. kerrie



Winterse vergeten groente.
koolsoort die beslist de moeite waard is

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de koolraap en snijd hem in 4 kwarten, schil de koolraap met een dun schiller of aardappel schil mesje.
Snijd dan plakken en vervolgens in reepjes.

Bereidingswijze

Kook de koolraap in het water met melk, zout en kerriepoeder in twintig min. gaar.
Giet ze af en strooi er iets zout,
nootmuskaatpoeder op en een klein klontje boter op. Even opwarmen.

Serveertip

Lekker met aardappel puree en een gemarineerd hamlapje.

Bron

Eigenrecept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top