1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. mosselen

mosselen

Door: marjaerich

  • Nederlands,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-12-2008

Ingrediënten 2 personen


2 kg mosselen
1 prei
1 winterwortelen
4 eetl. fijn gehakte peterselie
250 ml visbouillon [van 1 tablet]
50 gram boter, in kleine blokjes.
3 eetl. mayonaise
3 eetl. volle yoghurt
1 teentje knoflook
zout en peper.



Klassiek mossel gerecht voor twee.
drink er een witte pinot blanc d`alsac of pinot blanc cave de beblenheim uit de elzas bij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de mosselen af onder stroomd water. Haal de pokken eraf en verwijder de gene die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dicht gaan.
Prei in ringen snijden en wassen.
Wortelen raspen wassen en in schijven snijden.

Bereidingswijze

Doe de wortelen prei met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen er boven op. Voeg royaal vers gemalen peper en de bouillon toe.
Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud ze af en toe om.
Voeg de boter toe zodra de mosselen open zijn. Roer een beetje van het vocht door de mayonaise de yoghurt, de knoflook en de zout en peper heen zodat er een sausje ontstaat.

Serveertip

Schep de mosselen in twe kommem met het vocht. Geef er stokbrood met de knoflook saus bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top