1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Garnalengratin

Garnalengratin

  • Grieks, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2008

Ingrediënten 4 personen


250 gram partygarnalen, gepeld
2 eetl. olijfolie
2 lente-/bosuitjes in ringetjes
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
2 vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes in stukjes
2 eetl. ouzo of pernod
125 ml demi crème fraîche
zout en peper
100 gram feta, verkruimeld
4 plakken jonge kaas


Verder heb je nodig


4 ovenvaste schaaltjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de drooggedepte garnalen over de schaaltjes.

Verhit de olie en bak hierin de uitjes, rode peper en tomatenblokjes circa 5 minuten tot wat van het tomatenvocht verdampt is. Meng de ouzo of pernod door de crème fraîche en voeg zout en peper toe. Schep dit door het tomatenmengsel en verdeel het over de garnalen. Strooi de fetakruimels erover en leg de jonge kaas erop. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en gratineer 10 minuten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top