Courgettes volgens oud-Italiaans recept

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2008

Kan ook heel lekker met geroosterde kip.
P.p. ongeveer 300 kcal

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
15 ml olijfolie (1 el)
55 gr doorregen spekblokjes
1 fijngesnipperde ui
2 fijngesneden tenen knoflook
500 gram onvelden en fijngesneden tomaten
15 ml fijngesneden verse oregana (uit potje kan ook) (1 el)
zout en versgemalen peper naar smaak
500 gram courgette (zelf doe ik meestal 2 courgettes)
30 ml bloem (2 el)
60-75 ml fijngesneden verse kruiden (bijv. peterselie, oregano, rozemarijn...) (4 a 5 el)
50 gram verse, geraspte parmezaanse kaas
90 ml creme fraiche (6 el)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden celcius.
Verder, zie ingrediënten.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan, bak het spek hierin al omscheppend tot het aan alle kanten bruin is. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit al roerend in vijf minuten.
Doe de tomaten, oregano, smaakmakers erbij en roeren. Aan de kook brengen en al roerend zo`n 15 minuten zacht laten koken (tot de saus iets dikker wordt).
De courgettes over de lengte in dunne plakken snijden en licht bestrooien met wat zout (aan 1 kant).
Vermeng de bloem, kruiden, parmezaanse kaas en creme fraiche met elkaar. Haal de courgette hierdoorheen. Leg ze in een ondiepe ovenvasgte schaal en giet er de tomatensaus overheen.
Bak zo`n 20 a 25 minuten in het midden van de oven. Meteen opdienen.

Bron

Italiaans koken van R&B

Serveertip

Voor vegetariers: lekker met knapperig brood en gemengde salade.
Voor niet vegetariers: lekker met bijv. gegrilde gepeperde kip.

Variatiemogelijkheid: vervang courgette door aubergine. Gebruik tomatenblokjes uit blik in plaats van vers. Vervang oregano door verse basilicum.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten