Crème brûlèe

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Crème brûlèe

    Crème brûlèe

    Crème brûlèe

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 gr. verse rabarber
3 el. kristalsuiker
2 vanillestokjes
4 dl. slagroom
1 dl. volle melk
8 eierdooiers
80 gr. suiker
suiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 424,00 kcal
Koolhydraten 27,34 g
Eiwitten 6,47 g
Vetten 31,45 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140*C. Snijd de rabarber in grove stukken en doe die in een pan, samen met de kristalsuiker en 5 el. water. Laat pruttelen tot de rabarber zacht is, verdeel de rabarber over 6 kleine schaaltjes waarin je de crème brûlèe kunt bakken.
Splijt de vanillestokjes en schraap met een mes het merg eruit. Doe dat samen met de stokjes, room en melk in de pan en breng het mengsel op laag vuur aan de kook. Klop ondertussen de eidooiers samen met de suiker tot ze licht en luchtig zijn. Haal als de room en melk bijna koken de vanillestokjes uit de pan en giet er, terwijl je steeds blijft roeren, het dooiermengsel beetje bij beetje bij.
Tik de luchtbellen of schuim uit het mengsel voor je het boven op de rabarber in de schaaltjes giet. Zet die in een braadslee die groot genoeg is en vul die tot halverwege de schaaltjes met water. Bak het custardmengsel ongeveer 25 min. in de voorverwarmde oven tot het gestold, maar in het midden nog een beetje lobbig is.
Laat de schaaltjes eerst tot kamertemperatuur afkoelen en zet ze dan in de koelkast. Bestrooi ze met suiker en karameliseer ze onder een zeer hete grill of met een gasbrander.

Bron

Jamie Oliver

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar
antpe

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten