Salade Maxima

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Salade Maxima

    Salade Maxima

    Salade Maxima

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de sla:
Verschillende soorten sla zoals bijvoorbeeld veldsla, witlof,
(niet te veel vanwege de bitterheid), waterkers (cresson), krulandijvie, kropsla.
Lenteui of een sjalotje
Naar keuze wat noten, tomaten, olijven of
iets anders van groente wat je lekker vindt in een salade

Voor de vinaigrette:
Olijfolie, natuurazijn, grove mosterd, peper en zout, lenteui of een sjalotje.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de sla:
sla wassenverzorgen
aanmaken met dressing
bord opmaken
eventueel in olijfolie met knoflook gebakken stokbrood
(crouton of soldaatje) toevoegen

Voor de vinaigrette:
Meng de olie (naar smaak 2/3 tot 4/5) en azijn (naar smaak 1/5 tot 1/3)
en klop dit alles met een garde glad. Voeg de mosterd en het fijn gesneden sjalotje
toe en klop opnieuw. Maak eerst de vinaigrette en begin dan aan de salade.

Bron

Robin Berben, cafe sjiek

Serveertip

Past bij vis, vlees, tofu enz.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten