1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Gestoofde prei
  5. De perfecte sucadelap

De perfecte sucadelap

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2008

Ingrediënten 4 personen


4 sucadelapjes van elk 2 ons
3 dl rode wijn
Ui, prei, wortel
Kruidnagel, foelie, laurier
Peperkorrels, jeneverbessen, knoflook



De perfecte sucadelap
De perfecte sucadelap

Rundvlees heeft een grote variatie aan stukken vlees. Als je weet waar de stukken vlees van afkomstig zijn, weet je ook hoe het vlees moet worden bereid. Een voorvoet geeft vlees dat een lange bereidingstijd in een vloeistof nodig heeft, zodat stoven het beste resultaat geeft. De hoofdsoorten van de voorvoet zijn: voorschenkel, schouder, borst, hals, onderrib, dikke rib, fijne rib en klaprib. De sucadelap komt van de schouder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Begin met de marinade. Snijd de groenten goed fijn, kneus de peperkorrels en de jeneverbessen en pers de knoflook. Giet de wijn in een passende schaal en voeg alle ingrediƫnten toe. Zet het vlees in de marinade, het vlees moet ondergedompeld zijn. Laat het vlees vervolgens minstens 24 uur marineren. Haal het vlees daarna uit de marinade, dep het goed droog en peper en zout nog wat na.

Bereidingswijze

Bak de sucadelapjes om en om bruin. Blus dan de pan af met de marinade en laat de sucade langzaam sudderen. Ongeveer 8 uur. Proef de jus van het vlees vlak voor het opdienen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Tre magnifique met aardappelpuree en winterse groenten!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top