Boerenkool met ui

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2008
  • Boerenkool met ui

    Boerenkool met ui

    Boerenkool met ui

Kook boerenkool altijd met een beetje olijfolie daar wordt het lekker zacht van

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr boerenkool uit een zak ,olijfolie ,75 gr spekjes 2 uien ,1 zakje jus met uien van maggi,Rookworst.6 middelgrote Aardappelen
1 el ketjap manis
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1146,81 kcal
Koolhydraten 34,81 g
Eiwitten 48,47 g
Vetten 89,02 g
Benodigdheden
Koekenpan

Voorbereiding

Schil de aardappelen en halveer deze ,zet de boerenkool op het vuur en doe de aardappelen er gelijk bij voeg hier zout en een beetje olijfolie aan toe (zo wordt de boerenkool lekker zacht ) .
Uien in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Als de boerenkool kookt dit 25 min laten koken .
Ondertussen de uien even aanbakken in een koekenpan.
Als dit klaar is even apart op een bord doen ,dan de spekjes uitbakken ,als dit gereed is de uien daar weer aan toevoegen .
Dan een beetje water aan de uien en spekjes toevoegen met het zakje jus van maggi en dat doorroeren.Tot er een lekkere jus ontstaat
Na 25 min de boerenkool afgieten de ui en spek toevoegen en als laatste een beetje peper en ketjap 1 el of naar smaak toevoegen en dit stampen .
Rookworst in plakjes snijden en rond het bord neerleggen.

Eet smakelijk

Bron

Eigen creatie

Serveertip

Lekker met Rookworst

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 13-10-2009

sorry ik bedoel 250 gr. boerenkool......

ruthbrock avatar
ruthbrock 13-10-2009

hoi dirk, vanavond deze boerenkool gemaakt. ik heb wel meer boerenkool genomen, ik vind 200 gr erg weinig, dus dat werd 500 gr. bij mij, met 750 gr aardappels (geschild gewicht). ik heb de saus er apart bijgegeven en de stampot lekker smeuiig gemaakt met hete melk. en het was heerlijk, voor herhaling vatbaar. groetjes ruth en bedankt.

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-10-2009

heb het geprint, klinkt heerlijk, groetjes ruth

professoroud avatar
professoroud 06-10-2009

Hallo Dirk, Dit snelle recept lijkt lekker en past goed in mijn nieuwe leven met 2 drukke banen. Bedankt. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten