1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Reebiefstuk met kriekenbiersaus

Reebiefstuk met kriekenbiersaus

Door: javanhoof

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2008

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukken à 125 gr
3 dl Boon Kriek Lambic
1 fijngesneden sjalotje
50 gr boter
zout, cayennepeper
1 eetlepel cranberrygelei
takje verse tijm
2 eetlepels kersen zonder pit
½ - 1 eetlepel aardappelmeel



Ontdek meer:

Voorbereiding

Kersen in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Bier met tijm en sjalotjes op hoog vuur in ongeveer 5 min. tot 3/4 inkoken. Tijm verwijderen, cranberrygelei en kersenreepjes door het bier roeren. Saus warm houden. Biefstukjes met cayennepeper bestrooien en in verhitte boter aan elke kant 3 min. bakken. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warmhouden. Bakvet uit pan schenken, saus in pan schenken en aanbaksels losroeren, Aardappelmeel met 1 à 2 eetlepels water aanmaken en door de saus roeren tot deze licht bindt. Zout en cayennepeper toevoegen.
Biefstuk serveren met de saus erover en aardappelgratin en rode kool.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top