Saucijzenbroodjes & kaasbroodjes

  • Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2008

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de saucijzenbroodjes:
8 plakjes roomboter bladerdeeg (pak à 10 plakjes)
1 el bloem
6 saucijzen
½ ei
Extra nodig: bakpapier, deegroller en kwastje

Voor de kaasbroodjes:
45 g boter
65 g bloem
300 ml koude groentebouillon
1 zak geraspte jong belegen kaas (zak à 175 g)
75 g geraspte oude kaas (zak à 175 g)
versgemalen peper
8 plakken roomboter bladerdeeg
1 losgeklopt ei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de saucijzenbroodjes:
Verwarm de oven voor op 240 °C (hetelucht 220 °C) en bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg 4 plakjes deeg op elkaar en rol ze met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een 54 cm lange deeglap.
Verwijder het vel van de saucijsjes en vorm er met de handen 18 cm lange, dunne worstjes van. Leg 3 saucijzen achter elkaar (in de lengte) op het midden van het deeg. Bestrijk de deegranden met water. Vouw het deeg over de vulling en druk de randen (ook de uiteinden) stevig op elkaar. Leg de deegstaaf op de bakplaat en bestrijk hem met losgeklopt ei. Maak op deze wijze nog een saucijzenbrood. Bak ze in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat de saucijzenbroden uit de oven wat afkoelen en snijd ze in stukjes.

Voor de kaasbroodjes:
Smelt voor de kaasvulling in een pan 45 g boter, voeg 65 g bloem toe en laat deze al roerende ca. 3 min. op zacht vuur garen. Voeg al roerende 300 ml koude groentebouillon toe en laat de saus al roerende binden. Neem de pan van het vuur en roer 1 zak geraspte jong belegen kaas (zak à 175 g), 75 g geraspte oude kaas (zak à 175 g) en versgemalen peper toe. Laat de kaasvulling afkoelen en bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Bereid de kaasbroodjes met 8 plakken roomboter bladerdeeg volgens bovenstaand recept en vervang saucijzen door de kaasvulling. Bestrijk de broden met 1 losgeklopt ei, bak ze en snijd elk brood in 12 stukjes.

Bron

Onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Ikmaakdelekkerste avatar
Ikmaakdelekkerste 06-02-2012

Zou je het leuk vinden om dit of een andere gerecht/hapje op mijn nieuwe website te plaatsen. www.ikmaakdelekkerste.nl heet de website en is een site waar vraag en aanbod van ZELFGEMAAKT eten worden samen gebracht. Voor mensen die van koken houden een gratis manier om hun gerecht/hapje te adverteren en voor iedereen die van eten houdt de plek om op een makkelijk manier zelfgemaakt eten te bestellen. De maker bepaalt de prijs en kan er dus ook nog wat mee verdienen en bovendien anderen te laten genieten van hun lekkernij. Groeten, Tamara www.ikmaakdelekkerste.nl info@ikmaakdelekkerste.nl

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten