Kerstdessert: speculaas kruiden soufflé met sorbet

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2008

Speculaas kruiden soufle met bloedsinasappel-manderijn sorbet. Van Paul Verheul, souschef Kurzaal, Kurhaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
1 liter melk
180 gram melis suiker
140 gram bloem
10 gram aardappel zetmeel
16 gram speculaas kruiden
Eiwit
melis suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De melk met de suiker en de speculaas kruiden aan de kook brengen.
Hete melk op de gezeefde bloem en aardappel zetmeel, roeren met garde Gelijk in magi mix glad draaien. Afkoelen in koelkast.

Eiwit met melis suiker opkloppen tot luchtig mengsel. Mengen met speculaas kruiden beslag. In beboterde en besuikerde juiste grootte cocotte. Netjes glad strijken. Afbakken op 180 graden ongeveer 8 minuten.(ligt aan grote cocotte).

Mandarijn sorbet
250 gram suiker
2 stuks mandarijnen zestes
100 gram water
50 gram glucose

Liter mandarijnen sap reduceren (inkoken) tot 7 dl.
Rest van de ingredienten toevoegen en even aan de kook brengen.
Afkoelen.
Opdraaien in ijsmachine.

Bloedsinaasappel sorbet
1 liter bloedsinasappel
25 gram citroenrasp
200 gram suiker
50 gram glucose
3 dl campari

Bloedsinasappel sap reduceren tot 7 dl
citroen rasp suiker en glucose en de campari toevoegen en even de kook erover.

Afkoelen, daarna opdraaien in de ijs machine.

Mandarijnen en bloedsinasappel sorbet snel en kort mengen met elkaar.
Klaar voor gebruik

Bron

Paul Verheul, souschef Kurzaal

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten