Quiche met spinazie en ricotta
- Internationaal,
- 30-60 min.
Ik maakte eergisteren canneloni con spinaci e ricotta, en had nog veel van het mengsel over dus besloot een hartige taart te maken. En deze was even heerlijk als de canneloni, dus bij deze het recept!
Ingrediënten 4 personen
5 - 6 plakjes bladerdeegvoor het mengsel:
300 gr spinazie
200 gr ricotta
3 teentjes knoflook
1 rode ui
3 el melk
2 eieren
2 handjes geraspte oude kaas
1 tl oregano
peper, zout
3 aardappels
3 el melk
1 tl oregano
zout, peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 424,82 kcal |
Koolhydraten | 33,49 g |
Eiwitten | 17,89 g |
Vetten | 23,28 g |
Benodigdheden
Bakvorm, diepe koekenpan, bakpapier of aluminiumfolie, steunvulling (zoals gedroogde linzen, kikkererwten of pasta)Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de bladerdeeg ontdooien
Vet de bakvorm in met boter of olijfolie en beleg met de plakjes bladerdeeg
Plaats de bakpapier en aluminiumfolie in de vorm en leg de steunvulling erin (dit houdt het deeg in zijn vorm)
Plaats 10 min in de oven, haal eruit er verwijder het bakpapier. Laat staan tot gebruik.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes
Kook de aardappelen in 15 min gaar en pureer met de melk, oregano en zout en peper. Laat afkoelen.
Pers of snijd de knoflook
Versnipper de ui
Fruit de knoflook en de ui in de koekenpan met een scheutje olie, schep op een bord en zet apart.
Laat de spinazie op zacht vuur ontdooien in de koekenpan.
Bereidingswijze
Meng de spinazie, de knoflook en ui, de ricotta, melk, eieren, oregano en peper en zout door elkaar.
Verspreid de aardappelpuree over de bodem van de quichevorm.
Schep het spinaziemengsel erover en verdeel gelijkmatig.
Bestrooi met de geraspte kaas en plaats ongeveer 20 minuten in de oven. Zet liefst laatste minuutjes de grill aan.
Serveertip
Heerlijk met een salade van tomaten, zongedroogde tomaatjes, olijfjes en pijnboompitten.