Pudding van frambozen en olijven met pistache ijs

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2008

Een kerstdessert van Jon Sistermans, chef-kok Wilhelminapark te Utrecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
Pudding frambozen
▪0.5 liter frambozen coulis
▪7 blaadjes gelatine
▪200 gram suiker
▪150 gram eidooier
▪3 dl room (opgeslagen)
▪1.5 dl eiwit (opgeslagen)
Naar smaak;
▪Limoenrasp
▪Chartreuse
▪Gehakte zwarte olijven

Pistache ijs
▪0.5 liter melk
▪0.5 liter room
▪25 gram melkpoeder
▪25 gram glucose
▪100 gram suiker
▪4 eidooiers (losgeklopt)
▪40 gram pistache compound
▪4 gram stabilisator
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pudding frambozen
1.Gelatine in frambozen coulis oplossen.
2.Ondertussen de suiker met de eidooier opslaan en hier het gelatine frambozen mengsel door spatelen.
3.Nu voorzichtig de slagroom erdoorheen spatelen
4.Op het laatste moment voorzichtig het opgeslagen eiwit
5.Op smaak brengen met limoenrasp, Chartreuse en gehakte zwarte olijven

Pistache ijs
1.Melk, room, melkpoeder, glucose, suiker en pistache compound verwarmen
2.Daarna de losgeklopte eidooiers en stabilisator laten garen (niet laten koken)
3.Geheel af laten koelen en opdraaien

Bron

Jon Sistermans, Wilhelminapark

Serveertip

Serveren met gefrituurde grote kroepoek helemaal door gestampte muisjes gehaald, een saus van frambozen coulis en een paar druppeltjes olijfolie of kletskopjes (zoals op de foto).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten