Soufflé van vanille en kwark, kaneelstokjes roomijs

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-12-2008

Een kerstdessert van chef-kok Wilco Berends van restaurant De Nederlanden. Soufflé van vanille en kwark met kaneelstokjes roomijs

Deel dit recept

Ingrediënten
5 verse eierdooiers
160 g magere kwark
50 g witte basterdsuiker
1 vanillestokje
4 verse eiwitten
50 g poedersuiker
Roomijs van vanille
Kaneelstokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrijk 16 souffléschaaltjes met boter en bestrooi die met kristalsuiker waardoor een dun laagje suiker ontstaat in het schaaltje.
Meng de eierdooiers met de basterdsuiker, kwark en vanille.
Sla het eiwit en de poedersuiker tot een schuim, maar zorg dat dit niet te stijf is.
Meng het kwarkmengsel met het eiwit en vul de schaaltjes tot de rand. Strijk deze glad af met een paletmes of de achterkant van een mes.
Ga met de duim langs de rand van het schaaltje en wrijf dit randje schoon (waardoor de soufflé mooi egaal kan rijzen en niet vastplakt aan de rand).
Plaats de soufflés in de oven op 205 graden (zonder luchtcirculatie) gedurende 8 minuten (tijd hangt af van het formaat van de schaaltjes)

Bron

Wilco Berends, Restaurant Hotel De Nederlanden

Serveertip

Serveer kaneelstokjesroomijs in de soufflé. Als u het ijs niet zelf kunt maken is het ook heel makkelijk om een halve liter vanille ijs bij de ambachtelijke ijsboer te kopen en er aan kleine stukjes gehakte kaneelstokjes doorheen te spatellen

Laatste reacties

jokevd1 avatar
jokevd1 21-09-2011

Deze soufflé in het restaurant gegeten met magnolia roomijs, heerlijk! Ik ga hem nu maken met [url=http://www.smulweb.nl/recepten/916929/Lavendelijs] lavendelijs [/url]

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten