Marokkaanse kikkererwten/linzensoep

  • Marokkaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Marokkaanse kikkererwten/linzensoep

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep

    Marokkaanse kikkererwten/linzensoep

Gisteren heb ik er nog een grote pan vol van gemaakt.....een heerlijke, goed gevulde Marokkaanse maaltijdsoep.
Het recept is eigenlijk vegetarisch, maar je kunt er ook vlees (in mijn geval gehaktballetjes) aan toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 grote rode paprika;
2 middelgrote uien;
3 tenen knoflook;
3 stengels bleekselderij;
1/2 bosje verse koriander;
320 gram groene linzen (even spoelen in een vergiet onder de kraan);
1 groot blik (800 gram) kikkererwten;
1/2 theelepel kaneelpoeder;
1/2 theelepel gemberpoeder;
1/2 theelepel kurkuma;
flinke mespunt chilipeper of 1 verse rode peper, fijngehakt (zonder de pitjes);
2-3 bouillonblokjes, verkruimeld;
3 eetlepels olijfolie;
1 blik tomaten op sap (400 gram);
het sap van een halve citroen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1912,10 kcal
Koolhydraten 188,51 g
Eiwitten 102,16 g
Vetten 62,80 g

Voorbereiding

Haal pitjes en witte delen uit de paprika en snijd in kleine stukjes.
Was de stengels bleekselderij goed en snijd die ook in stukjes.
Hak de uien (niet al te fijn) samen met de tenen knoflook.

Spoel de linzen, laat uitlekken en houd apart.
Doe de gekookte kikkererwten uit blik in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat uitlekken; houd apart.
Snijd of maal (in een keukenmachine) de tomaten fijn.
Hak de verse koriander zeer fijn.

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote soeppan.
Voeg er de gehakte uien, de knoflook, de paprikastukjes en de stukjes bleekselderij toe.
Vermeng alles met een houten lepel en fruit het tot de stukjes zacht zijn.
Doe er dan de specerijen, de verkruimelde bouillonblokjes en de gespoelde linzen bij, roer door elkaar en overgiet met 1 1/2 liter lauw water.
Breng het geheel aan de kook, zet het gas laag, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten pruttelen.

Voeg er dan de gekookte kikkererwten, de tomatenmassa, de fijngehakte verse koriander, het sap van een halve citroen (en evt. 250 gram tot kleine balletjes gedraaid rundergehakt) aan toe.
Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.
(op de afbeelding zie je een in de soep gepocheerd ei; ook erg lekker...)

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Serveertip

Dien op in mooie grote kommen met daarbij warm Marokkaans brood.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

393amber1 avatar

Doorsturen

Home Recepten