1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Chorba met gehaktballetjes en vermicelli

Chorba met gehaktballetjes en vermicelli

  • Arabisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2008

Ingrediënten




Chorba met gehaktballetjes en vermicelli
Chorba met gehaktballetjes en vermicelli

Ja hoor....ook in Noord-Afrika is vermicellisoep met gehaktballetjes populair.
Probeer dit Algerijnse recept maar eens uit......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de gehaktballetjes:
Vermeng het gehakt met een scheut olijfolie, peper en zout naar smaak, komijnpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder en de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.
Vermeng alles goed en maak er soepballetjes van.

Bereidingswijze

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit daarin de gehakte uien en tomaten in aan.
Voeg er zout en peper aan toe.
Doe er het kaneelpoeder, de soepballetjes en de uitgelekte kikkererwten bij en vul bij met het lauwe water.
Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Doe er op het laatst de vermicelli bij en als die gaar is dan is de soep klaar.
Dien kokendheet op met daarbij lekkere stukken Marokkaans brood.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top