1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Karbonade met oregano

Karbonade met oregano

Door: amateurkok53

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2008

Ingrediënten 2 personen


2 steel of hals karbonade
1 middelgrote tomaat
1 el. kruidenazijn
2 tl. gedroogde oregano
1 tl. parikapoeder
groentebouillon
zwarte peper uit de molen
4 pimentkorrels
1 laurierblad
zout
bloem



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de stukken vlees met peper, zout, paprikapoeder en 1 tl. oregano. Druk de oregano licht in het vlees. Wentel deze dan door de bloem en bak ze goed aan in de hete boter. Neem ze uit de pan en blus deze met de kruidenazijn. Schraap de aanbakresten goed los. Voeg dan zo veel bouillon toe dat de stukken vlees straks net onder staan. Doe het vlees terug in de pan en strooi de overgebleven oregano erover. Snij de tomaat in schijven, verwijder wel de steelaanzetten, en leg deze tussen het vlees in het vocht. Laat alles 45 minuten zachtjes stoven. Door de bloem die in het recept voorkomt, hoef je saus straks niet meer te laten inkoken of binden.

Serveertip

Lekker met spatzle, een soort pasta uit de deelstaat Baden-Wurtemmberg of gewoon met gekookte aardappeltjes.
Hier past als groente bloemkool erg goed bij.

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amateurkok53
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top