Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes.
Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken.
Ingrediënten 4 personen
2 kilo spareribs van goede kwaliteit of ribbetjes kan ook.Marinade:
schaal met 250/300 ml olie
flinke scheut ketjap
flinke scheut mosterd
citroen sap van halve citroen
dessertlepel sambal
3-4 eetl. bruine suiker
3-4 eetl. honing
aantal teentjes knoflook uit de pers.
evt. uitje in kleine stukjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1769,69 kcal |
Koolhydraten | 34,57 g |
Eiwitten | 103,30 g |
Vetten | 134,45 g |
Voorbereiding
Hak de spareribs in kant en klare eetbare stukken.
peper en zouten.
Leg ze voor minimaal vier uur in de marinade (liefst 24 uur) af en toe omroeren, of neem een grote plastic zak en hutsel ze daar in.
Bereidingswijze
Kook de spareribs zachtjes in 30 minuten met water en de marinade saus (houd een beetje marinade achter om ze straks nog een keer in te smeren.)
Laat de gekookte spareribs uitlekken en dep ze met keukenpapier zo droog mogelijk.
Smeer ze voor het afbakken nog even in met de achtergehouden marinade, of een mengseltje van honing, olie met sambal als je dat lekker vindt.
Bak ze in ongeveer 15 -20 minuten in een voorverwarmde oven van 180C of nog beter op de BBQ/gril af. Regelmatig even draaien en insmeren met de marinade.
Je spareribs zijn nu zo zacht en smaakvol, dat het vlees van het bot valt.
Serveertip
Een lekker koud biertje?