Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst

Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst

Door: ingewieringa

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2008

Ingrediënten 4 personen


2 kilo spareribs van goede kwaliteit of ribbetjes kan ook.

Marinade:
schaal met 250/300 ml olie
flinke scheut ketjap
flinke scheut mosterd
citroen sap van halve citroen
dessertlepel sambal
3-4 eetl. bruine suiker
3-4 eetl. honing
aantal teentjes knoflook uit de pers.
evt. uitje in kleine stukjes


Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst
Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst
Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst
Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes.
Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de spareribs in kant en klare eetbare stukken.
peper en zouten.
Leg ze voor minimaal vier uur in de marinade (liefst 24 uur) af en toe omroeren, of neem een grote plastic zak en hutsel ze daar in.

Bereidingswijze

Kook de spareribs zachtjes in 30 minuten met water en de marinade saus (houd een beetje marinade achter om ze straks nog een keer in te smeren.)
Laat de gekookte spareribs uitlekken en dep ze met keukenpapier zo droog mogelijk.
Smeer ze voor het afbakken nog even in met de achtergehouden marinade, of een mengseltje van honing, olie met sambal als je dat lekker vindt.
Bak ze in ongeveer 15 -20 minuten in een voorverwarmde oven van 180C of nog beter op de BBQ/gril af. Regelmatig even draaien en insmeren met de marinade.

Je spareribs zijn nu zo zacht en smaakvol, dat het vlees van het bot valt.

Serveertip

Een lekker koud biertje?



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingewieringa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top