Spareribs/ribbetjes op zijn lekkerst

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2008

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes.
Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo spareribs van goede kwaliteit of ribbetjes kan ook.

Marinade:
schaal met 250/300 ml olie
flinke scheut ketjap
flinke scheut mosterd
citroen sap van halve citroen
dessertlepel sambal
3-4 eetl. bruine suiker
3-4 eetl. honing
aantal teentjes knoflook uit de pers.
evt. uitje in kleine stukjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hak de spareribs in kant en klare eetbare stukken.
peper en zouten.
Leg ze voor minimaal vier uur in de marinade (liefst 24 uur) af en toe omroeren, of neem een grote plastic zak en hutsel ze daar in.

Bereidingswijze

Kook de spareribs zachtjes in 30 minuten met water en de marinade saus (houd een beetje marinade achter om ze straks nog een keer in te smeren.)
Laat de gekookte spareribs uitlekken en dep ze met keukenpapier zo droog mogelijk.
Smeer ze voor het afbakken nog even in met de achtergehouden marinade, of een mengseltje van honing, olie met sambal als je dat lekker vindt.
Bak ze in ongeveer 15 -20 minuten in een voorverwarmde oven van 180C of nog beter op de BBQ/gril af. Regelmatig even draaien en insmeren met de marinade.

Je spareribs zijn nu zo zacht en smaakvol, dat het vlees van het bot valt.

Serveertip

Een lekker koud biertje?

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 20-04-2017

Lijkt mij erg lekker maar ga het met veel minder olie maken. Groetjes, Dido

Anton1953 avatar
Anton1953 17-07-2013

Lijkt mij echt een heerlijk recept, ook ik neem het recept mee om uit te proberen.

audreypetra avatar
audreypetra 07-11-2012

Dit ziet er uit als een heel lekker spareribs recept. mijn vriend is er dol op, dus ik neem hem mee.

christd77 avatar
christd77 28-10-2012

Heerlijk recept! Lekker zoetig en knapperig Gister 3,5 kg in de marinade en vandaag en morgen heerlijk smullen! Heb het recept een klein beetje aangepast (tabasco, worchestersaus, curry/ketchup) M,n eerste keer dat ik zelf ribjes maak maar ga het vaker doen.

Geokey avatar
Geokey 03-12-2011

Korter laten marineren minder olie gebruikt en toch nog heeeeel lekker. Eindelijk iets wat in de buurt komt van wat je bij een restaurant krijgt!

rens2011 avatar
rens2011 10-02-2011

Ben dol op spareribs, je recept lijkt mij heel lekker, neem het mee en ga het spoedig zo klaarmaken. Groet, Rens 2011

Juud88 avatar
Juud88 09-08-2010

Wat voor olie gebruik je?

caroca avatar
caroca 12-11-2009

Lijktme erg lekker, maar 3 dl olie? Groet Caro

herman_hietbrink avatar
herman_hietbrink 04-08-2009

Inge, vandaag maakte ik jouw recept. Ik kocht voor ons tweeën 1kg mooie grote spareribs, dwz er zat zoveel vlees aan dat er maar VIER ribben waren! aan de marinade voegde ik een beetje tomatenketchup en een beetje balsamico azijn en een beetje worcherstersaus toe. Natuurlijk moesten ze iets langer in de oven...het water liep ons wel al uit de mond hoor. Conclusie...PERFEKT!!!! ga ik vaker maken hoor! Bedankt! Herman.

ovarekamp avatar
ovarekamp 14-06-2009

erg lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten