1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes

Heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2008

Ingrediënten 15 personen


VOOR DE VULLING: 500 gr. varkensgehakt (of 250 gr. varkens en 250 gr. rundergehakt) ; 5 gr. zout; 1 mespuntje vleeskruiden (als het tenminste niet al gekruid is); snufje nootmuskaat; 1 ei en 25 gr. paneermeel. VOOR HET DEEG: 500 gr. patentbloem; 40 gr. gist; 5 gram suiker; 10 gram zout; 1 kwart liter melk; 75 gram boter.


Heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes
Heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes

De feestdagen komen er weer aan. en er is niks zo heerlijk als een echt hollands worstenbroodje als de kurken knallen. Fantastisch lekker. Echt waar, proberen dus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tijdens het rijzen van de broodjes de oven voorverwarmen op 250 graden C.

Bereidingswijze

Alle benodigdheden voor de VULLING kneden, zodat het gehakt goed gebonden is. Maak er dan 15 rolletjes van, die ongeveer 10 cm. lang zijn. Kneed alle ingredienten voor het DEEG zo dat er een stevig deeg onstaat. Het deeg in 15 bolletjes verdelen. Dan de bolletjes plat maken, de vulling erop leggen en het deeg eromheen rollen. Zorg ervoor dat het deeg goed om de uiteinden van de vulling zit. Dan de broodjes in wording op een ingevette bakplaat leggen en eventueel bestrijken met een losgeklopt ei gemengd met een beetje zout. Het broodje gaat dan glanzen. De broodjes ongeveer drie kwartier laten rijzen. Dan de broodjes bakken in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 250 graden. Baktijd 15-20 minuten. En smullen maar!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top