Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. applecrumble

applecrumble

Door: ellentje

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-04-1999

Ingrediënten 4 personen


4 flinke appels
1 eetl. citroensap
4 eetl. appelsap
25 g rozijnen

Voor het kruimeldeeg:
75 g boter
75 g bloem
75 g bruine
basterdsuiker
1 theel. kaneel
zout



Dit warme appelgerecht smaakt heerlijk met koele vanillevla of iets opgeklopte creme fraiche.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rozijnen wassen en droog deppen. De appels schillen en in plakjes snijden en het citroensap erover verdelen. oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

Leg de appelplakjes dakpansgewijs in een schaal. Doe het appelsap en de rozijnen erbij. Maak een kruimeldeeg en verdeel dit over de appelplakjes. Bak dit in de oven gaar en krokant in 30-40 min.

Serveertip

De bloem in het kruimeldeeg kan vervangen worden door graanvlokken. Ook gehakte noten of fijngesneden gember smaakt er heerlijk bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top