Gevulde Italiaanse Focaccia

  • Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Gevulde Italiaanse Focaccia

    Gevulde Italiaanse Focaccia

    Gevulde Italiaanse Focaccia

Het is best simpel, maar godsgruwelijk lekker als vooraf of hapje of bij de pasta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Een bakje champignons
5 plakjes katenspek
2 uien
1 (punt)paprika
3 lente uitjes
bakje room/kruidenkaas
wat peper, 4 teentje knoflook, eventueel nog wat verse kruiden
een beetje geraspte kaas
olijfolie of iets anders om in te bakken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 340,17 kcal
Koolhydraten 8,75 g
Eiwitten 17,89 g
Vetten 25,10 g
Benodigdheden
Focaccia stokbrood (kempenaar) voorverpakt in elke supermarkt

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 C
Focaccia uithollen door ongeveer anderhalve cm van de rand in te snijden, maar natuurlijk niet tot de bodem. Kap gebruik ik het niet meer.

Bereidingswijze

Snijdt de ui en de champignons en paprika grof (niet te)
Bak ze in een pan, knoflook uit de knijper erbij
plakjes katenspek in stukjes meeverwarmen
Laat het even op het vuur staan, maar bak het zeker niet te hard.
Haal het dan van het vuur, giet af, doe de peper en eventueel nog wat kruiden naar smaak erdoor.
Roer er een bakje room/kruidenkaas doorheen.

Doe nu je champignonmengsel in het brood, snipper er nog wat lente ui overheen en maak het geheel af met wat geraspte kaas voor een mooie gratin.
Doe het geheel een 15-20 min in de voorverwarmde oven van 200 c
Voor het aansnijden 5 min laten staan.



Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ingewieringa avatar
ingewieringa

Doorsturen

Home Recepten