ZUURVLEES

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2008
  • ZUURVLEES

    ZUURVLEES

    ZUURVLEES

Marineren voor 24 uur.
Het recept is eeb basis recept. Je kan er ook nog jeneverbessen aan toevoegen of knoflook etc.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g runderlappen
300 ml witte wijnazijn
300 ml water water
60 g boter
2 grote uien in halve ringen
2 plakken ontbijtkoek
2 eetlepel appelstroop
1 e bruine basterdsuiker
4 kruidnagels
2 laurierbladeren
1 e maïzena om te binden (indien nodig)
1/2 t peper
1 vol t zoutzout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Snij de sukade- of runderlappen in grove stukken.
2. Bestrooi het vlees met zout en gemalen peper.
3. Snij de twee uien in ringen.
4. Meng in een ruime kom de wijnazijn met het water.
5. Voeg de gesneden uien, laurierbladeren en kruidnagels toe.
6. Schep de stukken rundvlees door de marinade.
7. Het vlees afdekken en 24 uur in koelkast laten marineren.

Bereidingswijze

8. Vlees en uien uit de marinade scheppen en droogdeppen met keukenpapier.
9. In een braadpan boter verhitten en het vlees, tezamen met de uien aanbakken en goed bruin laten worden.
10. Ontbijtkoek verkruimelen en deze samen met de stroop en de marinade aan het vlees toevoegen.
11. Het geheel ongeveer drie uur zachtjes laten stoven in de afgedekte pan. (Het gerecht is klaar wanneer het vlees bijna uit elkaar valt.)
12. Eventueel binden met Maizena.
13. Naar eigen smaak nog wat peper en zout toevoegen.

Serveertip

Eten met appelmoes en patat

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten