Ricotta beignets in sinaasappelsaus

  • Italiaans, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Ricotta beignets in sinaasappelsaus

    Ricotta beignets in sinaasappelsaus

    Ricotta beignets in sinaasappelsaus

Lekker en niet zwaar nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 ml sinaasappelsap, 75 gram kristalsuiker, 2 el boter, 40 ml room, 1 etl Triplesec of Cointreau, 2 el poedersuiker, 1 sinaasappel in partjes,
Voor de beignets: 250 gr verse ricotta fijngemaakt, 50 gr bloem, 40 gr fijne kristalsuiker, 2 eieren, 1 el sinaasappelschil geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpannetjes en frituurpan

Voorbereiding

Verwarm in een klein pannetje het sinaasappelsap, de suiker, romm en de Triple Sec tot de boter is gesmolten en breng het dan aan de kook. Temper dan het vuur en laat de saus zachtjes doorkoken tot het ingedikt is

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de beignets door elkaar tot een gladde massa. Bak vervolgens 3 a 4 eetlepels van het beslag tegelijk in de hete olie tot ze goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bron

REBO Culinair ( da`s pas ITALIAANS)

Serveertip

Bestuif de beignets met poedersuiker en serveer ze direct met de sinaasappelsaus en de sinaasappel partjes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

adijk avatar
adijk

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten