Verse pasta met truffelsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2008
  • Verse pasta met truffelsaus

    Verse pasta met truffelsaus

    Verse pasta met truffelsaus

Iets makkelijks en lekkers voor elke gelegenheid, maar bv ook met kerst of oud en nieuw

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g bloem
4 eieren
truffeltapenade
1½ dl room
olijfolie
zout
peper
1 truffel (vers of uit een potje)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de bloem met de eieren en een mespuntje zout en kneed dit tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is eventueel een beetje water toevoegen. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol de pasta uit en maak er dikke pastalinten van. Kook de pasta in ca 2 minuten in ruim water met zout. Giet de pasta af als deze `al dente` is.
Maak intussen de saus. Fruit de truffeltapenade kort aan in een scheut olijfolie en blus dit af met de room. Laat de room inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper. Meng de saus door de gekookte pasta en breng op smaak met een scheutje olijfolie.
Serveer de pasta op borden en schaaf er nog wat plakjes truffel over.

Bron

taste of life

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten